Sağ gözünü kapı kolu kör etti iddiası

Editör Şubat 7, 2019 0 Comments

Gaziantep’in Araban ilçesinde bir öğrencinin, okulda kapı kolunun gözüne çarpması sonucu kör olduğu iddia edildi. 
Edinilen bilgiye göre, olay, geçtiğimiz gün Araban’ın bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre, ilköğretim 2. sınıf öğrenicisi Halil İbrahim Demir (7), öğle yemeği için sınıftan okulun yemekhanesine giderken, sınıf kapısının kolu sağ gözüne çarptı. Okul idarecileri tarafından fark edilen Halil İbrahim Demir, özel araçla Araban Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan küçük çocuğun sağ gözünün, görme özelliğini kaybettiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan baba Ömer Demir, “İlköğretim 2. sınıfta eğitim gören oğlum Halil İbrahim, öğle yemeği nedeniyle okuldaki yemekhaneye gitmek için sınıftan çıkmak istedi. Bu sırada sınıfın kapı kolunun çıkması üzerine, kapı hızlıca oğlumun yüzüne çarpmış ve bu sırada kapı kolu da oğlumun gözüne isabet etmiş. Oğlum hemen okul idarecileri tarafından, Araban Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tedavi sonucu doktorlar oğlumun görme özelliğini kaybedeceğini ve acilen Gaziantep’e götürülmesi gerektiğini söylediler. Oğlumu ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne getirdik. Burada da yapılan ilk müdahalenin ardından, bu sefer de Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Bölümü’ne sevki yapıldı. Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Bölümü’nde ameliyata alınan oğlumun geçirdiği ameliyat sonunda, sağ gözü görme özelliğini yitirdi. Eğitim için okula sağlam gönderdiğim okulda, sınıf kapısının gözüne çarpması sonucu oğlumun sağ gözünün görme özelliğini yitirmesiyle ilgili olarak meydana gelen kazada, okul idaresi ve nöbetçi öğretmenin ihmallerinin olup olmadığı, yetkililer tarafından araştırılıyor. Suçlu bulunanların cezalandırılmalarını istiyorum. Sorumlulardan şikayetçi olacağım” dedi.
Araban Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini ifade eden Ömer Demir, “Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş ile görüştüm. Gündeş bana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kazayla ilgili inceleme başlattıklarını ve gerekenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi” diye konuştu.
Şükrü Gündeş ise “Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kazayla ilgili gerekli incelemeleri yapıyoruz. Kazayı incelemek üzere okula müfettiş gönderdik. Gereği en kısa zamanda yapılacak ve kazayla ilgili herhangi bir ihmal varsa, sorumlular hakkında gerekli işlem başlatılacak” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir